Pr. Cezar Hârlăoanu

Lector universitar, Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae" din Iași

Cezar Hârlăoanu

Născut la data de 29 iunie 1976 în localitatea Iaşi, judeţul Iaşi.

În perioada 1992-1997 a absolvit Cursurile Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, iar între anii 1997 – 2001 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”, Iaşi, finalizate cu teza de licenţă Spiritualitatea geto-dacă, creştinism înainte de creştinism ?, alcătuită sub îndrumarea Pr. Prof. Dr. Nicolae Achimescu. În anul 2001 este admis la cursurile de Studii aprofundate, specializarea Teologie Biblică din cadrul facultăţii ieşene. Un an mai târziu, în 2002, este admis la cursurile de doctorat, Specializarea Teologie Biblică, în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”, Iaşi.

În anul 2012, primeşte titlul de Doctor în teologie în urma susţinerii tezei de doctorat „Valenţele iubirii divine din perspectivă biblică”, alcătuită sub îndrumarea Pr. Prof. Dr. Petre Semen.

Din anul 2003 începe activitatea didactică în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”, Iaşi, întâi ca asistent suplinitor, pentru ca din februarie 2005 să ocupe prin concurs postul de preparator titular la disciplina Studiul biblic al Vechiului Testament. Actualmente este lector universitar la catedra de Vechiul Testament.

Lucrări

  • Pr. Cezar Hârlăoanu - „De unde vii și unde te duci?” (Geneză 16, 8). Interogația biblică a identității, participare la Simpozion "Quo vadis? Interogații actuale privind vârstele vieții spirituale", - - citește mai mult

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Simpozionului Stăniloae, pentru a primi ultimele noutăți!

The subscriber's email address.