Adina Brîndușa Baciu

Cercetător științific, Academia Română, București

Baciu Brândușa Adina

Este medic, doctor în medicină și îşi desfăşoară activitatea în cadrul Institutului de Antropologie ,,Fr. I. Rainer” al Academiei Române, unde este cercetător științific gradul I, având o experiență de 20 de ani în domeniul antropologiei medicale. De peste un deceniu conduce Compartimentul de antropologie biomedicală din cadrul acestui institut. De asemenea, a absolvit un masterat în domeniul prevenirii și combaterii consumului ilicit de droguri din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. În calitate de cercetător a aprofundat mai multe subiecte de studiu, cum ar fi: adicția (digitală, de substanțe), deficiența auditivă, nutriție, relația dintre medic și pacientul psihiatric, stresul în rândul tinerilor etc.

A publicat mai multe cărți dintre care amintim: Adicția digitală. Boală a societății postmoderne (2019), Drug Use – A Medical, Anthropological and Psychosocial Phenomenon (2017), Antropologie medicală. Elemente introductive (2017) – alături de un colectiv de autori, Deficienţa auditivă. Incapacitate. Handicap-Concepte antropologice (2008).

A fost invitată la mai multe emisiuni radio și de televiziune pentru a dezbate aspecte legate de consumul de droguri și de adicția digitală. Totodată s-a dedicat și activității didactice. Adina Baciu susține cursuri la Universitatea București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, în cadrul programului de master Prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri și a fost invitată să predea mai multe cursuri de Antropologie medicală. Este conducător de doctorat în cotutelă în cadrul Departamentului de Antropologie Medicală și Sănătate Globală de la Universitatea Rovira y Virgili (Barcelona/Tarragona).

Lucrări

  • Adina Brîndușa Baciu - Tehnologia digitală în pandemie, între comunicare și însingurare, participare la Simpozion "„Nu este bine să fie omul singur …” Pandemie, Izolare, Isihie", - - citește mai mult

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Simpozionului Stăniloae, pentru a primi ultimele noutăți!

The subscriber's email address.