Adrian Papahagi

Conferențiar, Facultatea de Litere, Cluj-Napoca

Adrian Papahagi

Adrian Papahagi s-a născut la Cluj în 1976. Este conferențiar la Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai”. Medievist, doctor în filologie la Universitatea Paris IV-Sorbonne (2006), a fost elev străin al École Normale Supérieure și bursier al The Warburg Institute-Londra, Maison française d’Oxford și New Europe College-București. 

Între 1999-2003, a predat la Sorbona și la Institutul Catolic din Paris. A publicat zeci de studii de medievistică în periodice importante (Aevum, Scriptorium, Medium Aevum, Neuphilologische Mitteilungen, The Library, Mediaeval Studies, Notes & Queries, Comptes rendus de l’Académie des Inscriptions et Belles-Lettres...). Volume publicate: Boethiana mediaevalia, 2010; ABC-Darul creștin-democrației, 2012; Vocabularul cărții manuscrise (coord.), 2013; Wyrd: Ideea destinului în literatura engleză veche, 2014; Creștinul în cetate: Manual de supraviețuire, 2017; Manuscrisele medievale latine din România. Census (coord.), 2018.

S-a implicat în viața publică din România, sprijinind mai multe proiecte de reformă a Dreptei democratice și a fost consilier al ministrului Afacerilor Externe. Susține constant conferințe publice despre valorile creștine în societatea contemporană.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Simpozionului Stăniloae, pentru a primi ultimele noutăți!
The subscriber's email address.