Adrian Papahagi

Conferențiar, Facultatea de Litere, Cluj-Napoca

Adrian Papahagi

Adrian Papahagi s-a născut la Cluj în 1976. Este conferențiar la Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai”. Medievist, doctor în filologie la Universitatea Paris IV-Sorbonne (2006), a fost elev străin al École Normale Supérieure și bursier al The Warburg Institute-Londra, Maison française d’Oxford și New Europe College-București. 

Între 1999-2003, a predat la Sorbona și la Institutul Catolic din Paris. A publicat peste șaptezeci de studii de medievistică în periodice importante din străinătate și mai multe volume, printre care Boethiana mediaevalia, 2010; ABC-Darul creștin-democrației, 2012; Wyrd: Ideea destinului în literatura engleză veche, 2014; Creștinul în cetate: Manual de supraviețuire, 2017; Manuscrisele medievale latine din România. Census (coord.), 2018; Providence and Grace: Lectures on Shakespeare’s Problem Plays, 2020; două volume în seria de autor Shakespeare interpretat de Adrian Papahagi (ed. Polirom, 2020).

S-a implicat în viața publică din România, sprijinind mai multe proiecte de reformă a Dreptei democratice și a fost consilier al ministrului Afacerilor Externe. Susține constant conferințe publice despre valorile creștine în societatea contemporană.

Lucrări

  • Adrian Papahagi - Dezbatere, participare la Simpozion "Ortodoxie și Modernitate", - - citește mai mult

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Simpozionului Stăniloae, pentru a primi ultimele noutăți!

The subscriber's email address.