Gabriel Piștea

Asistent universitar, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași

Gabriel Pistea

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, secția Teologie Pastorală, în anul 2013 și al Masterului în cadrul aceleiași Facultăți, secția Teologie Practică, în anul 2015.

Între anii 2016-2020 am studiat la Școala Doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, pe care am absolvit-o în februarie 2020, odată cu susținerea tezei de doctorat cu titlul Sărbătoarea Botezului Domnului. Perspectivă istorică. Elemente de teologie și de spiritualitate liturgică, sub îndrumarea științifică a Pr. prof. univ. dr. Viorel Sava, la catedra de Teologie Liturgică. Teza de doctorat a fost publicată la Editura Doxologia din Iași în anul 2020.

Începând cu anul 2017 fac parte din echipa de organizare a Simpozionului Internațional „Studia Theologica Doctoralia”, din cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași.

Din anul 2020 sunt redactor coordonator al Revistei științifice „Teologie și Viață” și a Revistei „Candela Moldovei”, din cadrul Editurii Doxologia, a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Iași.

În luna noiembrie 2020 am primit Taina Hirotoniei întru diacon, fiind încadrat ca slujitor la Catedrala Episcopală a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, din luna februarie 2021 am fost hirotonit întru preot la parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Comănești, Protopopiatul Moinești, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, iar din februarie 2021 sunt preot slujitor la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi”, Iași din Arhiepiscopia Iașilor.

În urma examenului de titularizare, sesiunea iunie 2022, am obținut postul de asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, la catedra de Teologie Liturgică.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Simpozionului Stăniloae, pentru a primi ultimele noutăți!

The subscriber's email address.