Nicu Gavriluță

Profesor universitar, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Iași

Gavriluță Nicu

Profesor la Facultatea de Filosofie și Stiințe Social-Politice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, director de programe al Societății Academice de Cercetare a Religiilor și Ideologiilor (SACRI), președinte al Societății Sociologiilor din România, membru fondator al Asociaţiei „Observatorul Social” din România (www.observator-social.ro), membru fondator al Centrului de Studii  și Dialog Interreligios și Intercultural, Universitatea din București, președințe al „Asociației Antropos”, Iași. Născut la 18 noiembrie 1963, Forăşti, jud. Suceava,
licenţiat al Facultăţii de Filosofie, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, promoţia 1987-1992, doctor în sociologie, cu lucrarea „Reprezentări moderne ale timpului social”, susținută în cadrul aceleiași facultăți ieșene.

Autor al mai multor volume, printre care amintim: „Mama proștilor e mereu gravidă. Sociologia patologiilor cotidiene”, „Mentalități și ritualuri magico-religioase. Studii și eseuri de socilogie a sacrului”, „Antropologie socială și culturală”, „Mișcări religioase orientale”.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Simpozionului Stăniloae, pentru a primi ultimele noutăți!
The subscriber's email address.