Pr. George Vâlcu

Secretar, Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă Instituţiile Europene

Vâlcu George

Născut în anul 1986, la Brăila, este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei”, din Galați (2006) și al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, din București (2010). În perioada 2008-2009, a efectuat un stagiu de studii și cercetare la Institutul Ecumenic de la Bossey – Universitatea Geneva, iar în 2013 a absolvit programul de Master Avansat în Teologie la KU Leuven, Belgia.

În perioada 2007-2010 a lucrat ca realizator și moderator la TRINITAS TV.

Din noiembrie 2011, este Secretar al Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene, de la Bruxelles, iar în ianuarie 2020 a fost ales Secretar General al Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană. 

Din 2012, este Secretar al secțiunii în limba română a Centrului Ortodox de Studii și Cercetare „Dumitru Stăniloae”, din Paris, iar din aprilie 2014 slujește ca preot paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Nașterea Maicii Domnului”, din Antwerpen.

Lucrări

  • Pr. George Vâlcu - Răscumpărați vremea, căci zilele rele sunt. Provocări și oportunități ale Ortodoxiei în contextul European actual, participare la Simpozion "Quo vadis? Interogații actuale privind vârstele vieții spirituale", - - citește mai mult

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Simpozionului Stăniloae, pentru a primi ultimele noutăți!

The subscriber's email address.