Smaranda Buju

Lector universitar, Universitea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

Buju Smaranda

Smaranda Buju a absolvit facultatea de Filozofie, secția Psihologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (1997). A parcurs studii aprofundate în „Filozofie şi Spiritualitate Creştin Răsăriteană” (1998), doctoratul în Istoria Filozofiei (2005) și un masterat în „Evaluarea, formarea şi consilierea psihologică a personalului” (2009).

În prezent este lector universitar la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD) din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, unde predă discipline psiho-pedagogice, derulează proiecte de cercetare științifică și educaționale. Este psiholog și psihoterapeut cu drept de liberă practică.

Este interesată de cercetarea interdisciplinară, de integrarea psihologiei, filosofiei cu spiritualitatea creștin ortodoxă (volume publicate: „Isiham și controversă. Aspecte filosofice și psihologice” (2014); studii relevante: „Clinical Approach of Spiritual Illnesses: Eastern Christian Spirituality and Cognitive Behavioral Therapy” (2019); „Meaninglessness in Psychotherapy: Clinical Challenges and Spiritual Resource” (2020); „A Christian model of forgiveness. An analysis from the perspective of modern psychological theories” (2021, în colab.).

A participat ca moderator la Conferințele preoțești de la Durău (anii 2011, 2013, 2015) și este colaborator cu Centrul de Formare Continuă din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, în mai multe proiecte/programe: „Mentorat pentru Seminarii/Licee Teologice” (2020-2022), „Profesor de religie” (2022) și „Formare Tineri Preoți” (2022). 

Lucrări

  • Smaranda Buju - Relația – „un spațiu” de creștere și maturizare psiho-spirituală, participare la Simpozion "Quo vadis? Interogații actuale privind vârstele vieții spirituale", - - citește mai mult

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Simpozionului Stăniloae, pentru a primi ultimele noutăți!

The subscriber's email address.