Vasile Ișan

Profesor, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Iași

Vasile Isan

Vasile Ișan a absolvit Facultatea de Științe Economice, secția Contabilitate şi economie agrară, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu diplomă de merit. A fost economist stagiar între 1985-1986, inspector în cadrul Filialei Băncii Naționale a României, Rădăuţi, județul Suceava.

În perioada mai 1990–octombrie 1990, a îndeplinit funcția de Director comercial la S.C. Bogdania S.A. Rădăuţi.

Între 1990 -1993, a fost Asistent la Catedra de Economie Agrară din cadrul Facultății de Științe Economice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În perioada octombrie 1993 – septembrie 1999,  a fost lector la Catedra de Economie Politică din cadrul Facultății de Științe Economice, iar intre anii 1999 – 2004, conferențiar la Catedra de Economie Politică din cadrul Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor. Din septembrie 2004 până în prezent, este profesor la Catedra de Economie Politică, din cadrul Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor;

În perioada februarie 2001–februarie 2008, a ocupat funcția de  Prodecan al Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Între 2005–2006, a fost Director general pentru Relații Internaționale şi Integrare Europeană în Ministerul Educației şi Cercetării.

În perioada 2008–2016,  a fost  Rector al Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Lucrări

  • Vasile Ișan - Câteva reflecții asupra Ortodoxiei și liberalismului economic, participare la Simpozion "Ortodoxie și Modernitate", - - citește mai mult

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Simpozionului Stăniloae, pentru a primi ultimele noutăți!

The subscriber's email address.