Vasilios Makrides

Profesor universitar, Facultatea de Filosofie, Erfurt

Makrides Vasilios

În 1995, Vasilios Makrides era membru al Institutului de Istorie Europeană, Departamentul de Istorie a Religiilor Occidentale de la Universitatea din Mainz. Între 1995 până în 1998 a fost lector în studii religioase și didactică religioasă la Universitatea din Tesalia (Volos, Grecia) până când, în 1998, a fost numit la catedra de studii religioase (creștinism ortodox) la Facultatea de filosofie a Universității din Erfurt. Din 1999 este profesor de studii religioase (creștinism ortodox) la Facultatea de Filosofie.

În 2000 a făcut un stagiu de cercetare în Ucraina. În 2002 a fost profesor invitat  (Directeur d´études invité) la Ecole pratique des hautes études, Section des Sciences Religieuses (Paris). Din 1999 până în 2002 Makrides a fost ofițer departamental în domeniul studiilor religioase la Universitatea din Erfurt. În anul universitar 2012/2013, Makrides a fost cercetător la Käte Hamburger Kolleg „Dinamica istoriei religioase între Asia și Europa”.

Lucrări

  • Vasilios Makrides - Understanding Secularity in Orthodox Christian Contexts: An Ominous Threat or a Creative Challenge for the Church?, participare la Simpozion "Ortodoxie și Modernitate", - - citește mai mult

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Simpozionului Stăniloae, pentru a primi ultimele noutăți!

The subscriber's email address.